Taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutus

Ilmoittaudu koulutukseen:

Osaamista, laatua ja turvallisuutta taksipalveluihin

Koulutuksen kesto on 21 tuntia. Koulutus on jaettu kolmelle päivälle. Koulutuksen voi suorittaa paikan päällä tai osaksi etänä, tarvitset laitteen toimivalla nettiyhteydellä ja kameran. Koulutus sisältää 7 tuntia käytännön opetusta, jolloin on oltava paikan päällä.

Milloin taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutus on suoritettava kokonaisuudessaan ja milloin riittää käytännön harjoituksia koskeva osio?

Henkilö suorittaa taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutuksen kokonaisuudessaan, kun:
1. Henkilölle on myönnetty henkilöauton ammattiajolupa ennen 1.1.2010 ja hän on hakenut taksinkuljettajan ajoluvan voimaan 1.7.2018 jälkeen.
2. Henkilölle on myönnetty ensimmäinen taksinkuljettajan ajolupa 1.7.2018 jälkeen.
3. Henkilölle on myönnetty invataksin ajamiseen oikeuttava lupa ennen 1.1.2010 ja hän ei ole suorittanut taksinkuljettajan jatkokoulutusta 31.12.2014 mennessä. Henkilöllä ei ole ajolupa voimassa. Voidakseen toimia taksinkuljettajana, hänen tulee suorittaa taksinkuljettajan koe hyväksytysti ja hakea taksinkuljettajan ajolupaa. Lisäksi hänen tulee käydä erityisryhmien taksinkuljettajakoulutus kokonaan sisältäen sekä teoria- että käytännön harjoituksia koskevat osiot.

Henkilö voi suorittaa taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutuksesta pelkästään käytännön harjoituksia koskevan osion, kun:
1. Henkilölle on myönnetty henkilöauton ammattiajolupa ennen 1.1.2010 ja hän on suorittanut taksinkuljettajan jatkokoulutuksen vuonna 2014 ja hän on tämän perusteella uusinut taksinkuljettajan ajoluvan.
2. Henkilölle on myönnetty henkilöauton ammattiajolupa ennen 1.1.2010 ja hän on suorittanut jatkokoulutuksen vuonna 2014 ja hän on sen perusteella uusinut taksinkuljettajan ajoluvan, jonka voimassaolo on päättynyt 31.12.2019. Henkilö on hakenut ajoluvan uudelleen voimaan vuonna 2021.
3. Henkilölle on myönnetty taksinkuljettajan ajolupa 1.1.2010 jälkeen ja hän on suorittanut tätä varten taksinkuljettajan koulutuksen ja sitä vastaavan kokeen.

Taksinkuljettajan ajoluvan myöntämispäivän ja jatkokoulutuksen suorittamispäivämäärän voi tarkistaa Traficomin ajokorttiotteelta.

Tarjoamme koulutuspaketteja myös yrityksille! Kysy tarjousta sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Koulutuksen avulla vahvistat osaamisesi erityistilanteissa, varmistat laadukkaan tekemisen ja luot turvallisen ilmapiirin asiakkaille.

Kelan kuljetuksia ajavien kuljettajien on suoritettava 31.12.2023 mennessä erityisryhmien kuljettajakoulutus. Monet kunnat saattavat vaatia koulutuksen suorittamista vielä sitä aiemmin.

Koulutuksen sisältö:

  • Erityisryhmiin kuuluvien asiakkaiden kohtaaminen (7 h etä- tai lähiopetus)
  • Liikunta- ja toimirajoitteisten asiakkaiden avustaminen (3 h etä- tai lähiopetus, 7 h käytännön opetus)
  • Koulu- ja päivähoitokuljetuksiin liittyvät erityiskysymykset (4 h etä- tai lähiopetus)

Seuraavat koulutukset

Täytä ilmoittautumislomake niin otamme sinuun yhteyttä!

Taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutus

pp.kk.2022

Ilmoittaudu